Anchetă

11.000 de studenți și elevi, abonați la piața online de droguri! Rețeau a fost destructurată ieri, de poliție și DIICOT

Cea mai mare rețea online de droguri de la noi din țară a fost desființată, ieri, în urma unor raiduri ale poliției.Rețeaua funcționa pe platforma Telegram și adunase peste 11 mii de membri, cei mai mulți dintre ei, elevi și studenți, din județele București, Ilfov, Mureș, Brăila, Galați și Dâmbovița.

Înscrierea se făcea doar cu recomandare, iar mesajele erau criptate. Consumatorii aveau acces la droguri de mare risc, de la canabis până la pastile de ecstasy şi LSD și alte substanțe interzise.

13 suspecți au fost reținuti în urma acțiunilor poliției.

Rețeaua, cunoscută drept „Iarbă dulce”, era activă din luna mai, anul trecut. Numărul de utilizatori al grupului a crescut de la lună, la lună. Pe acest canal Telegram se generau, zilnic, cel puțin 40 de mii de mesaje, toate având ca subiect drogurile.

În urma negocierilor online, clienții contactau direct distribuitorii principali ai platformei, fiind apoi trimiși la cel mai apropiat dealer în funcție de localitate și tipul de drog solicitat.

La cele 16 percheziții, ofițerii antidrog au găsit 3,5 kilograme de canabis, 228 de comprimate de ecstasy, 48 de timbre LSD și 20 de grame de substanță pulverulentă de culoare albă. Pe lângă droguri, oamenii legii au mai confiscat 20 de telefoane mobile, sume în lei, dolari și euro, dar și două cartușe de 9 milimetri pentru armele de foc.

Drogurile identificate aveau ca destinație în special, comercializarea stradală.

La sediul DIICOT au fost conduse 15 persoane, dintre care 13 au fost reținute în arestul central al Capitalei, iar două au fost lăsate în libertate.

 

Vizualizări: 1,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: