Anchetă

Au luat-o pe Sorina, acum le vor și banii

Familia din Baia de Aramă, care a crescut-o până la vârsta de 8 ani pe Sorina, fetița adoptată cu japca de o familie din Statele Unite, este executată silit de cei care au luat copilul.

Soții Șaramăt sunt executați silit de familia Săcărin, după pierderea procesului de anulare a adopției Sorinei.

Judecătoria Baia de Aramă a admis, pe 29 martie 2023, cererea formulată de un executor judecătoresc din Drobeta Turnu Severin. Acesta solicitase recuperarea ”prin toate formele prevăzute de lege” a sumei de 23.990 de lei, actualizată cu indicele de inflație.


Executarea silită a fost declanșată de creditorii Gabriel și Ramona Săcărin, părinții adoptivi ai Sorinei. Instanța a autorizat, de asemenea,  ”să se procedeze la executarea silită mobiliară, imobiliară și prin poprire a conturilor, pentru obligațiile rezultate din titlurile executorii”. Adică le pot scoate și casa la vânzare, dacă nu fac repede rost de bani. Hotărârea nu are cale de atac.

“Datoria pe care soții Șaramăt o au la părinții adoptivi ai Sorinei reprezintă cheltuieli de judecată în procesul în care aceștia au cerut anularea adopției. Litigiul a fost pierdut de familia din Baia de Aramă, atât în faza de fond, la Tribunalul București, respectiv la Curtea de Apel. Mai exact, banii respectivi au fost plătiți de Gabriel și Ramona Săcărin avocatului care i-a reprezentat în proces, iar acum, familia Șaramăt trebuie să-i ”deconteze””, scrie fanatik.ro.

Interesant este cum Săcărinii au pozat atâția ani în niște oameni cu suflet, interesați să salveze un copil, dar cu cât cinism îi hăituiesc cu procese pe niște oameni simpli, pentru care lupta în căutarea dreptății a costat oricum mai mult decât își puteau permite.

 

Vizualizări: 4,690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: