Anchetă

Fenomen straniu la Motru: becurile care luminează curtea casei primarului Costel Cosmin Morega se aprind în același timp cu iluminatul public!!! 

E clar că o "mână criminală" a făcut conexiunile firelor electrice în așa mod, ca să-l compromită pe starețul Morega în fața motrenilor, că tot a declarat el, în urmă cu nici o lună, că se simte hărțuit, pentru că i se fac o mulțime de reclamații la toate instituțiile statului. 

În fapt, este vorba despre cercetările penale care-l vizează pe întâiul cameraman al orașului minier, după ce, anul trecut, au avut loc descinderi ale ofițerilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) la proprietățile sale, oamenii legii căutând, printre altele, bunuri pe care Morega și le-a însușit de la Direcția Publică SA, în vremea în care a condus acea societate, printre care și o amforă aflată în curtea sa.

Primarul nu s-a arătat deranjat nici de vasul ornamental, cumpărat din banii motrenilor și amplasat în curtea locuinței sale, și nici de faptul că din bugetul public al orașului este plătită energia electrică ce-i luminează gospodăria.

Miercuri seara, poliția a stat mai bine de 16 ore la reședința primarului și a vecinului acestuia, după ce polițiștii au putut viziona pe sabotorii.ro cum iluminatul în ograda primarului Morega se aprinde în aceeași clipă cu iluminatul public. Practic, șeful orașului subtilizează lucși de la rețeaua publică sau, mai clar, motrenii îi plătesc lui Morega iluminatul bătăturii. 

Primarul a încercat să găsească scuze și a publicat pe o rețea de socializare o țidulă de la furnizorul de energie electrică din care reiese că la casa sa, din strada Molidului, contorul de energie este ”montat corect - securizat”.

Un document fără nicio relevanță, că doar primarul nu lua curent electric din rețeaua publică și-l trecea prin contorul propriu, ca aparatul să înregistreze consum. Nimeni nu a pus la îndoială sigilii de contor, console de pe casă, sau alte parascovenii. Întrebarea era una singură: Sunt sau nu cei doi stâlpi de pe proprietatea privată alimentați din rețeaua publică stradală?! Daaaa, trei de daaaa! Răspunsul este Da! 

Ceea ce a postat el pe Facebook, acea "țidulă", este doar pentru mâna aia de pupincuriști, care nu fac diferența între alb și negru. Oamenii raționali nu acceptă să le fie sfidată inteligența la modul ăsta. Spunem asta fiindcă este ca și cum unul dintre dumneavoastră, când vă oprește poliția în trafic și vă cere talonul mașinii, le arătați polițiștilor... bonul de cumpărături de la Lidl. Așa și cu țidula aia minunată, în care angajații companiei de energie semnalează orice altceva, numai cele semnalate de noi, nu. 

Dacă este ceva ce frizează orice regulă de bun simț este că, în urmă cu trei ani, Morega a mai fost cercetat pentru furt de energie electrică, după ce un stâlp al rețelei de iluminat public era amplasat chiar în curtea casei sale. Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru a tot ținut dosarul la sertar, cel mai probabil de teamă să nu se curenteze vreun procuror, mai ales că Florica Lădaru, soția procurorului Mihai Emil Lădaru, este consilier juridic la Primăria Municipiului Motru, adică subordonata lui Morega. 

Sabotorii.ro a prezentat probe indubitabile, de această dată, cu doi stâlpi, unul dintre ei montat chiar în gardul proprietății lui Morega, ambele corpuri de iluminat fiind conectate la rețeaua publică de iluminat stradal. Despre alte cabluri cu destinații necunoscute, nu are sens să mai discutăm. 

Un lucru este cert: Morega are mai multe dosare penale în cercetare la organele abilitate, toate privind prejudicierea bugetului public al orașului. Mâine seară de la orele 19:00, pe Sabotorii tv, dacă tot așteaptă Morega scuze, promit să-l umplu de "spuze"! 

 

Vizualizări: 4,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: