Eveniment

Acroșat de un șofer băut

Un bărbat din Rovinari, care a produs un accident în primăvara acestui an, a fost condamnat vineri la opt luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei.

În noaptea de 23/24 aprilie 2023 , un bărbat a sunat la 112 și a sesizat că, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DJ 674 B, a fost acroşat cu partea stângă de un autoturism marca WV Golf. Șoferul a părăsit locul accidentului.

Bărbatul a fost identificat pe o stradă din Rovinari și a fost pus să sufle în etilotest. Avea o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital a refuzat însă recoltarea de probe biologice. 

În timpul cercetării penale, biciclistul și-a schimbat declarația și a spus că nu a fost rănit în evenimentul rutier, dar a spus așa în primă fază pentru că șoferul este vărul său, cu care avea unele dispute.

“Fapta inculpatului, aşa cum a fost descrisă mai sus, prezintă un grad ridicat de pericol social, aducând o atingere gravă relaţiilor sociale privind siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, motiv pentru care se va dispune trimiterea acestuia în judecată, în stare de libertate. Din fişa de cazier judiciar rezultă că, acesta este cunoscut cu antecedente penale însă nu se impune reţinerea niciuneia dintre formele pluralităţii de infracţiuni. Inculpatul a avut o atitudine sinceră pe parcursul cercetărilor penale şi a recunoscut săvârşirea faptei”, se arată în documentul de la instanță.

Persoana condamnată trebuie să presteze o munca neremunerată în folosul comunitătii pe o perioada de 60 de zile, în cadrul UAT Rovinari - Primăria Rovinari sau la Şcoala Generală nr. 1 Rovinari.

 

Vizualizări: 995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: