Anchetă

Plătită de primărie trei ani după ce i s-a desființat postul

Bugetul comunei gorjene Stănești a fost un sac fără fund pentru funcționarii primăriei. Scriam zilele trecute în Sabotorii că acești funcționari au luat în doi ani prime, sporuri și alte venituri ilegale care au depășit 400.000 de lei, fapt descoperit de Curtea de Conturi.

Ei bine, o angajată a încasat salariu timp de trei ani după ce i s-a desființat postul. Este vorba de consiliera personală a fostului primar Blideanu, al cărei post a fost desființat de Consiliul Local în 2017. Femeia nu a fost informată și a continuat să vină la serviciu și să își primească salariul. Prejudiciul în acest caz a fost calculat la 75.000 de lei, pe care fostul primar susține că l-a plătit din propriul buzunar. Abia în vara anului 2020, Maria Spînu a fost informată că i s-a desființat postul, dar a dat primăria în judecată și a câștigat procesul atât la Tribunalul Gorj, cât și la Curtea de Apel Craiova. “Constată nulitatea dispoziției nr. 69/17.06.2020 emisă de Primarul comunei Stănești și dispune reintegrarea reclamantei pe postul deținut anterior. Obligă pârâții să plătească reclamantei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta începând cu data de concedierii şi până la data reintegrării efective. Constată nulitatea dispoziției nr. 70/17.06.2020 și exonerează reclamanta de plata sumelor stabilite prin aceasta”, este decizia rămasă definitivă pe 19 aprilie 2021 la Curtea de Apel. 

Blideanu se bucură că fosta lui subordonată a câștigat procesul, pentru că speră să își recupereze și el banii. Rămâne însă de văzut, pentru că Maria Spînu a fost un angajat de bună credință dacă nu i s-a comunicat că postul i-a fost desființat, pe când primarul ar fi trebuit să aibă această informație.

Floarea Pârvulescu (foto), contabil la primăria Stănești, nu a dorit să dea explicații presei, dar cum și ea și-a luat ilegal sume de circa o sută de mii de lei, după cum a constatat tot Curtea de Conturi, putem înțelege de ce bugetul a fost găurit pe toate părțile.

Primarul din Stănești actual, Constantin Bicheru, a emis o dispoziție pentru recuperarea sumelor primite ilegal, sub formă de sporuri, de toți funcționarii. Cu o excepție, toți funcționarii l-au dat în judecată.

Vizualizări: 2,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: