Actualitate

Peste 100 de milioane de euro se vor investi în Gorj

Peste 124 de milioane de euro din Fondul de Tranziție Justă au fost accesați de operatorii economici din Gorj, într-o primă etapă, prin Programul de Tranziție Justă. E vorba de 70 de proiecte care au fost declarate eligibile. Mai pot fi depuse proiecte până la data de 20 mai. 

 

"Acest efort demn de laudă a permis județului nostru să absoarbă, până în prezent, 67,3% din suma totală disponibilă pentru apelul „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”, în valoare de 184,89 milioane euro. Până la această dată, 70 de întreprinderi mici și mijlocii din Gorj au proiecte eligibile, finanțate prin acest fond, ceea ce reprezintă o realizare semnificativă pentru dezvoltarea economică județeană și regională", a transmis senatorul Cristi Rujan. 

 

Termenul de depunere a proiectelor a fost prelungit până la data de 20 mai 2024. "De asemenea, sunt anticipate noi oportunități de finanțare cu o alocare de peste 300 de milioane de euro, ce urmează să fie lansate, prin apeluri viitoare, de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Aceste fonduri vor susține inițiative ale StartUp-urilor, programe de formare profesională — unde o contribuție importantă o are și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj — precum și proiecte ale microîntreprinderilor", a mai precizat Rujan.

Vizualizări: 2,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: