antiVirale

Brumă și îngheț la final de martie, - 4 grade la Târgu Jiu 

Valul de frig se apropie de final dar partea mai rea nu a trecut ci se anunță a fi în dimineața zilei de joi când temperaturile sunt negative, cu brumă și îngheț la sol în cea mai mare parte a țării.

Meteorologii anunță și temperaturi minime de până la -10 grade în zonele depresionare, la Târgu Jiu fiind prognozate - 4 grade. Astfel că joi dimineața temperaturile vor scădea sub pragul de îngheț în majoritatea regiunilor țării, iar pe alocuri se vor apropia chiar de limita gerului.

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în Transilvania, Maramureș și Bucovina. În special în zonele de vale din aceste regiuni, minimele se vor încadra, în general, între -4 și -8 grade. Valori chiar mai coborâte, de până la -10 grade, se vor atinge în zonele depresionare din estul Transilvaniei, în timp ce în depresiunile intramontane înalte temperaturile vor scădea sub pragul de ger. Nici sudul țării nu vor scăpa de brumă și îngheț, chiar dacă aici minimele vor fi ceva mai moderate, între 0 și -5 grade. 

Ținând cont de starea avansată a vegetației din aceste regiuni, înghețul poate produce pagube însemnate prin livezi și grădini.

Pentru a diminua pagubele produse de îngheț, puteți acoperi plantele sensibile cu folii speciale anti-îngheț. În lipsa acestora, pot fi utilizate și folii de plastic, însă acestea vor trebui înlăturate la câteva ore după răsărit. Pomii fructiferi pot fi protejați și prin pulverizarea fină cu apă, stratul subțire de gheață având rolul de izolator termic.

Vizualizări: 1,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: