Actualitate

Un elev din Târgu Jiu, calificat la patru olimpiade naționale

Un elev în clasa a zecea, de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu a reușit performanța de a se califica la patru olimpiade naţionale: Matematică, Fizică, Lingvistică și Astrofizică.

 

„Felicitări elevului CNET Mario Scurtu pentru cele patru olimpiade naționale la care este calificat în acest an școlar ( matematică, fizică, lingvistică și astrofizică). La Astronomie si Astrofizică a fost singurul participant din Gorj și, ulterior, singurul calificat la olimpiada națională. Este un privilegiu să-l avem elev”, i-au transmis profesorii.

 

Mario mai are în portofoliu multe medalii și premii la competiții naționale și internaționale. Are numeroase medalii de aur și argint la matematică, fizică sau lingvistică.

 

Într-un interviu la un post național de televiziune, Mario a spus că și-ar dori să studieze peste hotare: „Am o afinitate față de astrofizică, de cosmos în sine. După ce termin liceul, aș vrea să continui studiile în străinătate pentru că, după cum v-am spus, am o pasiune față de fizică și astrofizică, iar cercetarea în țara noastră, în aceste domenii, nu este bine finanțată și nu am prea multe posibilități de dezvoltare. Statele Unite au, în domeniile acestea, cele mai mari resurse”.

Vizualizări: 2,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: