antiVirale

Pregătiri pentru bâlciul de la Tismana

Pregătirile pentru bâlciul de Sfânta Măria Mare de la Tismana sunt pe ultima sută de metri.

„Ca în fiecare an, pe data de 15 august în orașul nostru are loc o mare sărbătoare câmpenească, de Adormirea Maicii Domnului, și anume „Bâlciul de Sfânta Marie Mare”. Vă așteptăm cu drag și, având în vedere că 15 august este luni, terasele vor fi montate de vineri, 12 august, iar sâmbătă și duminică vor funcționa cu mititei și muzică”, a transmis primarul oraşului, Petre Remetea.

În zilele de 14 şi 15 august se va desfăşura Festivalul-concurs al cântecului, jocului şi portului gorjenesc „Tismana 2022” la care sunt aşteptaţi solişti vocali şi instrumentişti, dar şi formaţii de dansuri populare din întreg judeţul. 

La Tismana este una dintre cele mai frumoase mânăstiri din Oltenia. Biserica Mănăstirii Tismana a fost sfințită la 15 august 1378 cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Mănăstirea Tismana este așezată pe un vârf de stâncă, pe muntele Stârmina, înconjurată de culmi împădurite și stâncoase, lângă gura Peșterii Sfântului Nicodim și de sub ale cărei ziduri izvorăște apa, rostogolindu-se în cascadă, cu o cădere de cca 40 m în râul Tismana. 

Vizualizări: 5,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: