Actualitate

Burlan: Este un lucru foarte grav pentru salariați!

Negocierile dintre administrația Complexului Energetic Oltenia și liderii de sindicat pentru Contractul Colectiv de Muncă al minerilor și energeticienilor nu mulțumesc pe toată lumea. Fostul președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, trage un semnal de alarmă în privința numărului mic de salarii de care ar urma să beneficieze angajații în caz de concedieri individuale.

Burlan afirmă că administrația companiei poate să-și atingă target-ul prin astfel de mișcări și să facă lunar 29 de concedieri individuale pentru a acorda mai puține salarii celor care pleacă acasă. Concedieri colective sunt considerate doar când numărul angajaților trimiși acasă atinge cifra de 30 într-o lună. În caz de concedieri individuale, în CCM-ul angajaților sunt prevăzute între 1 și 8 salarii compensatorii în funcție de perioada pe care o mai au până la ieșirea la pensie, în timp ce, în cazul unor concedieri colective, administrația trebuie să plătească câte 24 de salarii fiecărui salariat aflat în această situație.

„Am văzut că pentru concedierile individuale s-a redus cuantumul salariilor compensatorii de la 16, se vor da între 1 și 8, în funcție de perioada rămasă până la îndeplinirea condițiilor de pensionare. În opinia mea pentru salariați este un lucru foarte grav, deși s-a stabilit ca numărul de salarii compensatorii pentru concedieri colective să fie de 24. Administrația poate să facă până la limita unui număr de 29 de persoane, să nu atingă pragul de 30 de persoane concediate. Practic pot să-și atingă obiectivele doar prin concedieri individuale să nu se facă niciodată un plan de disponibilizări colective pentru a nu se da acele salarii compensatorii”, a spus fostul președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan.

Vizualizări: 4,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: