Eveniment

Dă în judecată Aparegio. Au spart o stradă recent asfaltată

Nepriceperea și batjocura societății de apă și canal Aparegio SA a depășit nivelul de suportabilitate al locuitorilor municipiului Târgu-Jiu, ajungând să ducă la disperare întreaga administrație publică locală. 

Străzi nou reabilitate ajung la doar câteva luni să fie sparte, în urma avariilor suferite la rețelele de apă sau canalizare. Asta cu toate că, înainte de reabilitarea unei străzi de către municipalitate, se solicită un aviz conform căruia Aparegio SA expune situația rețelelor subterane de pe porțiunea de drum vizată. Au și timpul necesar la dispoziție pentru a analiza și reviziona tehnic, situația din teren, starea conductelor, a vanelor, etc. Cu toate că își dau avizul conform căruia nu există riscuri pe sectoarele de drum respective, vedem tot mai des intervenții ale acestora pe segmente nou asfaltate. Pare bizar totul, cunoscut fiind că, de-a lungul timpului, între reprezentații Primăriei Târgu Jiu și conducerea Aparegio au existat numeroase contre, societatea de apă și canal fiind pe bună dreptate criticată și amendată. Totul pornind de la raportul calitate preț, în ceea ce privește serviciile de apă și canal. Apa cade de sus, din munte, nu generează costuri prea mari, iar cu toate acestea, targujienii plătesc mai mult decât Craiova. Trecând pentru acest aspect, în fiecare an, orașul s-a confruntat cu străzi distruse din cauza dezinteresului afișat de cea mai "hulită" societate din Gorj. 

Astăzi, directorul Edilitara, Adrian Dăianu a ieșit public cu o declarație prin care a semnalat faptul că până și administrației publice locale i s-a tăiat de efectele produse de Aparegio asupra structurii străzilor din municipiu. În speță, acesta are tot dreptul să fie revoltat și să reacționeze. Strada Tudor Vladimirescu a fost recent renovată la standarde, chiar de societatea Edilitara, iar acum, la doar câteva luni, societatea Aparegio intervine pe mijlocul străzii, fiindcă a avut avarii la conducta de apă despre care susținea că nu există!! Adrian Dăianu a amenințat cu instanțele de judecată, pe bună dreptate, mai ales că situația nu a fost una singulară. Atașăm mai jos, declarația acestuia în integralitate:

"Apelăm la instanță pentru ca APAREGIO să suporte costurile reparațiilor necesare în urma problemelor de pe strada Tudor Vladimirescu!

De ce se fac vinovați cei de la APAREGIO pentru situația creată? Pentru că la baza proiectului tehnic există un aviz în care societatea își dă acordul, menționând faptul că pe această porțiune de stradă nu există nici o conductă de apă care necesită înlocuire! 

Menționăm că, pe baza informațiilor și avizelor primite de la deținătorii de utilități, proiectul a avut în vedere o modernizare integrală a străzii, astfel fiind reabilitată și extinsă rețeaua de canalizare pluvială, realizarea unui iluminat modern și, cu sprijinul operatorului de energie electrică Distribuție Energie Oltenia, s-au modernizat rețelele electrice eliminându-se cablurile aeriene inestetice.

Avizul APAREGIO, după cum se vede, nu reflectă situația din teren și așa au apărut probleme grave pe o stradă recent modernizată. Le vom remedia, dar APAREGIO trebuie să își asume toate costurile reparației!"

Vizualizări: 3,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: