Actualitate

Amenzi de 190.000 lei, date de ITM Gorj

Inspectorii de muncă din Gorj au efectuat, în perioada 6-17 noiembrie 2023, un număr de 70 de controale care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât și domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. 

Au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 190.000 lei și dispuse 174 măsuri obligatorii de intrare în legalitate.

George Octavian Romanescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a transmis un mesaj pentru angajatorii din județ. „Având în vedere gravitatea ultimelor evenimente de muncă înregistrate la nivelul județului Gorj, atragem atenția atât angajatorilor, cât și salariaților acestora să respecte cu strictețe prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă. Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj vor continua acțiunile de control și de monitorizare a măsurilor de securitate și sănătate în muncă dispuse în controalele anterioare. Totodată, reamintim faptul că măsurile trasate nu au un caracter limitativ, iar persoanelor cu atribuții în organizarea și conducerea procesului de muncă le revine obligația de a lua toate măsurile pe care le consideră necesare, în conformitate cu prevederile legale, în vederea eliminării riscurilor de accidentare și/sau de îmbolnăvire profesională în ceea ce privește toate activitățile de lucru desfășurate”, a precizat Romanescu.

Vizualizări: 1,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: