Actualitate

Liderul sindical care crede în viitorul cărbunelui

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, este printre puținii care își mențin discursul privind funcționarea termocentralelor pe cărbune și după 2032. Asta în condițiile în care planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia arată că, peste doi ani și un pic, toate grupurile energetice pe cărbune vor fi închise, în conservare sau în rezervă tehnică.

“Transelectrica a făcut un studiu în care se menționează că România nu poate renunța la cărbune în 2026, pentru că există riscul unui blackout. Până la urmă, vorbim de sistemul energetic național, nu mai vorbim de salariații CEO, de Gorj sau Oltenia. Vorbim de România. Dacă factorii politici, cei decizionali, nu înțeleg că studiul Translectrica spune că există riscuri, că există riscul unui blackout, atunci ne merităm soarta ca nație. Am încredere că durata de viață a Complexului Energetic Oltenia va fi prelungită și după 2032”, a spus Jan Popescu.

Nu știm dacă el chiar crede asta sau doar vrea să ne adoarmă, dar concret nu s-a făcut nimic pentru amânarea închiderii unor capacități. Și până la 1 ianuarie 2026, a mai rămas foarte puțin timp.

Vizualizări: 2,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: