Actualitate

Cât de uzate sunt utilajele din carierele miniere

Riscul producerii unor accidente de muncă în carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia a crescut în ultimii ani, pe fondul uzurii fizice a utilajelor.

Potrivit unui raport al Consiliului de Supraveghere, principalele cauze care au condus la apariția întreruperilor accidentale de natură mecanică în funcționarea utilajelor au fost influențate de împotmolirea, ruperea elementelor de șenilă și desperecherea șenilelor din cauza condițiilor necorespunzătoare create pentru vehiculare pe treptele de lucru, ceea ce conduce la suprasolicitarea mecanismului de marș.

O altă cauză este uzura fizică acumulată în timp la unele echipamente, ca urmare a funcționării îndelungate, dar și uzura acumulată în timp la covoarele de cauciuc și ghirlandele din componența transportoarelor de mare capacitate din cadrul liniilor tehnologice.

Pe parte electrică, supraveghetorii au menționat că majoritatea motoarelor de 630 kW au o vechime de peste 20 de ani, dar și apariția unor defecte la cablurile electrice de alimentare ca urmare a îmbătrânirii izolației.

Vizualizări: 1,915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: