Actualitate

De ce se întâmplă accidente în cariere

Noi controale după accidentul de muncă de la Cariera Jilț Nord, unde un bărbat de 55 de ani s-a ales cu mâna strivită. Acesta și-a prins mâna la motorul un buldoexcavator care era în funcțiune. Făcea lucrări de mentenanță.

Omul a fost transferat cu elicopterul SMURD la Craiova, unde medicii încearcă să-i salveze mâna. „Avea mâna strivită, franjuri”, a mărturisit un martor.

E al doilea accident de muncă doar din această lună din Complexul Energetic Oltenia. De ce se întâmplă accidente în cariere? E simplu: Nu se respectă normele de securitate în muncă, spune șeful ITM Gorj.

George Romanescu anunță, din nou, controale în carierele Complexului Energetic Oltenia. „Accidentele se întâmplă că nu se respectă normele de securitate în muncă. De-asta și controalele pe care le-am avut atât la Complex, cât și la angajatorii care prestează activitate, amenzile au fost date au valori foarte mari. De fiecare dată când angajatorii au încălcat legea, au fost sancționați pe măsură. Suntem în verificări permanent”, a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj, la Radio Infinit.

Un lăcătuș mecanic a ajuns la spital, în urmă cu nici două săptămâni, după ce a căzut pe o bandă care transportă cărbune. A fost târât aproape un kilometru și a fost rănit grav. Acum o lună, un sudor și-a pierdut viața după ce roata excavatorului la care lucra a pornit accidental. Omul n-a mai avut nicio șansă.

Nu a fost primul accident de muncă mortal din companie. La începutul anului, trei mineri au murit la Jilț, alți zece au fost răniți după ce tancheta care îi transporta s-a răsturnat.

De fiecare dată, salariații au arătat cu degetul spre condițiile grele de muncă, spre utilajele vechi de peste 60 de ani, dar și spre deficitul tot mai acut de personal. De la an la an, bugetul companiei pentru investiții s-a subțiat serios și banii alocați spre acest capitol vor fi și mai puțini dacă ținem cont de calea spre închidere ce i-a fost netezită cărbunelui.

Vizualizări: 2,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: