Actualitate

Dosar penal după accidentul de muncă de la Jilț Nord

Poliția Gorj face cercetări în urma accidentului de muncă, din această dimineață, de la Cariera Jilț Nord.

”La data de 17 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au fost sesizați prin apelul 112, de către un bărbat de 48 de ani, din comuna Bolboși, despre la faptul că într-o carieră minieră, din comuna Mătăsari, ar fi avut loc un accident de muncă.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că un bărbat de 55 de ani, din comuna Cătunele, în timpul unor lucrări de mentenanță, efectuate la motorul unui buldo-excavator, care se afla în funcțiune, i-ar fi fost prins brațul drept la nivelul palmei. Bărbatul a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, de unde a fost redirecționat la Spitalul Craiova.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă” anunță IPJ Gorj.

Potrivit ITM Gorj, astăzi, 17.11.2023, în jurul orelor 08:40, unui deservent, în vârstă de 50 ani, salariat al unui prestator din cadrul Complexului Energetic Oltenia, respectiv din cadrul Carierei Jilț Nord , în timp ce executa lucrări de reparații la un buldozer, i-a fost prins membrul superior drept, provocându-i astfel leziuni.  "La fața locului se vor deplasa doi inspectori de muncă din cadrul instituției noastre pentru a efectua primele constatări.  Victima a fost transportată la Spitalul de Urgență Tg -Jiu în vederea acordării de îngrijiri medicale", a comunicat ITM Gorj.

Vizualizări: 2,445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: