Social

Elevii și studenții au termen pentru depunerea actelor pentru pensia de urmaș 

Elevii și studenții beneficiază, conform legii, de pensie de urmaș, dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani. 

Tinerii care au vârsta peste 16 ani au obligația să depună adeverință de elev până în data de 25 septembrie, însoțită de un cupon de pensie sau copia actului de identitate ori a tutorelui, din care rezultă că în anul școlar 2022-2023 va urma o formă de învățământ. 

Conform reprezentanților Casei de Pensii Gorj, beneficiarul poate pierde pensia de urmaș dacă nu depune la timp actele necesare. ”În cazul nedepunerii acestei adeverințe, plata pensiei se suspendă începând cu data de 01.10.2022”, a transmis conducerea instituției. 

Același termen este valabil și pentru studenții urmași, cu vârste până în 26 de ani, însă ei trebuie să depună mai întâi o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că își continuă studiile în anul universitar viitor. În cazul nedepunerii declarației, ”pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2022 va fi reținută de plată”, au precizat reprezentanții Casei de Pensii Gorj. 

De asemenea, după începerea anului universitar, dar nu mai târziu de 25 octombrie, au obligația depunerii adeverinței eliberată de o instituție de învățământ superior din care să rezulte că urmează o formă de învățământ superior în anul universitar 2022-2023. 

Vizualizări: 941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: