Social

Revoltați după închiderea străzii Aviatorilor: ”Toată vara au stat și acum închid un cartier întreg”

Închiderea străzii Aviatorilor, care face legătura între municipiul Târgu Jiu și localitatea componentă Preajba, începând de joi, în vederea construirii unui pasaj, a stârnit nemulțumiri în rândul oamenilor care locuiesc în zona respectivă. Aceștia susțin că decizia a fost luată fără cap și că elevii vor trebui să facă un ocol mare pentru a putea ajunge la școală. Mai mult, spun că, prin pietruirea unui tronson de drum, problema ar fi rezolvată. 

Începerea lucrărilor la pasajul variantei de ocolire a municipiului mai afectează cel puțin o stradă, spun oamenii din zonă. Problema ridicată de aceștia este legată de accesul copiilor la școală. ”Incompetență maximă! Cum să blochezi doar Aviatorilor când de fapt blocarăți și Elvira Godeanu! Cum se duc copiii la școala, incompetenților, dacă cea mai apropiată stație este în Preajba sat la câțiva kilometri, ca sa nu mai vorbim de un ocol de cel puțin 10 km pe care trebuie sa îl facem. Peste tot au fost și sunt drumuri blocate... dar riveranii au avut acces! Numai la Tg Jiu se întâmplă! Mulțumiri Prefectului, care a fost de acord!”, a spus o localnică. Aceasta a făcut referire la prefect, pentru că lucrarea este a CNAIR, nu a primăriei.

Oamenii se întreabă de ce instituțiile implicate au așteptat începerea școlii pentru a demara investiția. ”Păcat că toată vara au stat și acum închid un cartier întreg, sunt copiii care se duceau la școala cu autobuzul și să nu mai vorbim de ocolitul a 12 km per drum în fiecare zi”, a mai spus femeia. 

Localnicii au venit și cu o soluție, care ar putea debloca situația. ”Maxim 200 metri drum paralel, pietruit! 100 metri există deja!”, a spus un cetățean din zonă. 

Aceștia sunt hotărâți să meargă peste autorități ca să le ceară socoteală. ”Trebuie să ne unim toți să mergem peste autoritățile care nu gândesc când vor să închidă un drum”, a spus o altă persoană. 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a anunțat miercuri închiderea străzii, fără a preciza însă pentru cât timp.”Pentru execuția pasajului DC1 peste VO Târgu-Jiu, parte din proiectul VO Târgu-Jiu, începând de mâine, 25.08.2022, se închide strada Aviatorilor, ce face legătura între Municipiul Târgu-Jiu și localitatea componentă Preajba, din zona Artego. Accesul spre localitatea componentă Preajba se va realiza din DN 67, Drăgoieni”, au transmis cei de la DRDP Craiova. 

 

 

Vizualizări: 931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: