Social

Cine a preluat căminul de bătrâni de la Novaci 

Administrația locală din Novaci a aprobat încheierea unui contract de asociere între primărie și o asociație din Ilfov, prin care i-a predat acesteia din urmă, spre folosință, căminul de bătrâni de la Hirișești. 

Este vorba de un contract pe 12 ani, în baza căruia Asociația Casa Toma, cea care a preluat căminul începând cu 2 august, va asigura cinci locuri cu titlu gratuit pentru persoanele vârstnice dependente din localitate singure sau cărora familia nu poate să le asigure îngrijirea. 

Până la preluarea de către această asociație a căminului, imobilul a fost gestionat, încă din 2013, de Asociația Sfântul Toma. Consiliul Local a aprobat însă încetarea contractului de comodat începând cu 1 august, prin acordul părților. 

Asocierea dintre orașul Novaci și Asociația Casa Toma a fost aprobată de Consiliul Local Novaci în ședința din data de 1 august. Prin contract, primăria s-a angajat să pună la dispoziția asociației imobilul din Hirișești, a cărui valoare de piață este de peste 1.3 milioane lei, conform raportului de evaluare întocmit de un evaluator autorizat. 

Asociația se va ocupa de amenajarea, organizarea, dotarea spațiilor și operarea activității specifice unui cămin de bătrâni și va asigura cele cinci locuri cu titlu gratuit pentru vârstnicii din Novaci care au nevoie de ajutorul autorităților. 

Costul lunar pentru întreținerea și îngrijirea unei persoane este de 2500 lei, conform precizărilor din contractul de asociere. Asociația va suporta plata utilităților și cheltuielile de întreținere a clădirii. 

Vizualizări: 4,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: