Actualitate

Amendă usturătoare pentru patronul unui supermarket

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au depistat săptămâna trecută o persoană care muncea fără forme legale de angajare, ca lucrător comercial, pentru un supermarket din comuna Plopșoru. Angajatorul, cu sediul social în comuna Bâlteni, a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 lei.

În ultima săptămână, inspectorii de muncă ai ITM Gorj au efectuat 29 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă. În urma verificărilor au aplicat 21 amenzi contravenționale, în cuantum de 106.500 de lei, și au dispus 100 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Vor urma și alte controale de acest gen, anunță autoritățile. „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective prioritare, combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii” a declarat George Octavian Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

Vizualizări: 959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: