antiVirale

Acrobații cu MiG-21 Lancer, în primul show aviatic din Gorj

Aparate de zbor militare și civile, dar și simulatoare de zbor, baloane cu aer cald și drone vor fi pe 28 august la Stănești, în județul Gorj, la primul show aviatic organizat în județ.

Este un omagiu adus legendarului pilot Vasile Craiu, născut în județul Gorj. 

„La eveniment vor evolua zeci de aparate de zbor, însă cele mai așteptate sunt MiG-21 Lancer, elicopterele IAR-330 și acrobațiile și saltul cu parașuta în tandem. Locația nu este aleasă întâmplător, documentele arătând că pe fostul aerodrom din Stănești a funcționat și o școală de piloți militari. Tot de aici a decolat, în Al Doilea Război Mondial, Regele Mihai I al României“, transmit organizatorii. 

Publicul este așteptat începând cu ora 10:00 și va avea parte și de zboruri cu balonul cu aer cald, plimbări cu avionul, salt cu parașuta în tandem. 

În plus, vor fi amenajate spații cu mâncare și băutură, iar ziua se încheie cu un concert susținut de trupa The Motans și EMAA.

Organizatorii evenimentului sunt Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație, Aeroclubul României, Primăria Stănești și Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” Gorj. Parteneri: Satul Major al Forțelor Aeriene, Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" Câmpia Turzii, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Asociația Aerodrom Barza Târgu Jiu Club Sportiv. 

Vizualizări: 2,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: