Actualitate

Sporuri micșorate la Spitalul din Târgu-Cărbunești 

Au fost luate primele măsuri pentru ca Spitalul din Târgu-Cărbunești să facă economii. S-a decis micșorarea unor sporuri pentru zilele de sâmbătă și duminică și s-au făcut demersuri la Guvern pentru ca spitalul să primească bani ca să achite datoriile. 

 

Deși Sorin Mehedințu, actualul manager, a amenințat cu demisia, acesta nu a renunțat la conducerea unității medicale și a făcut un plan de măsuri pentru ca spitalul să facă economii. În prezent, toți salariații au încasat salariile și nu sunt probleme din acest punct de vedere. 

 

"S-a făcut un plan de măsuri până la 30 iunie 2024. În paralel, împreună cu președintele CJ Gorj, am inițiat demersuri către Ministerul Dezvoltării să obținem un ajutor din fondul de rezerva să achitam datoriile existente la 30 martie. Toți salariații au primit drepturile pe carduri. Spitalul nu se va închide. Spitalul va continua să funcționeze. Angajații nu vor fi trimiși acasă pentru că circula tot felul de zvonuri, iar cetățenii vor avea parte de îngrijire la standarde corespunzătoare", a declarat la Radio Infinit primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

 

Primarul a mai subliniat și că nu sunt probleme în ceea ce privește salariile celor peste 500 de angajați câți numără spitalul. Salariile se ridică la 48 de milioane de lei lunar.

 

"Au făcut niște reduceri pe partea de sporuri pentru zilele de sâmbătă și duminica. Legea le permite și sunt la îndemâna conducerii. Sumele venite în ultimele trei luni de la CAS, de la DSP

55 de milioane de lei pe luna, iar salariile sunt undeva la 48 de milioane de lei. Se va face o economie ca spitalul sa nu mai aibă dificultăți financiare", a mai transmis Birău.

Vizualizări: 1,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: