Actualitate

Cea mai mare problemă a localnicilor din Drăgoieni II, aproape rezolvată

Veste bună pentru târgujienii care locuiesc în cartierul Drăgoieni II. Primarul Marcel Romanescu anunță că problema locuitorilor în ceea ce privește alimentarea cu apă este ca și soluționată. Zilele acestea se verifică rețeaua de alimentare cu apă în vederea constatării eventualelor pierderi, urmând ca-n scurt timp să se reglementeze și partea de documentație între societatea Aparegio și Complexul Energetic Oltenia.

Îmbucurător este faptul că Directoratul Complexului Energetic Oltenia a găsit o soluție prin care să cedeze întreaga rețea societății Aparegio și, în scurt timp, oamenii vor avea apă la robinet și nu se vor mai chinui să care apă cu bidoanele ori să strângă apă de ploaie în roabe.

Primarul Marcel Romanescu a avut rolul de mediator în discuțiile dintre reprezentanții localnicilor, Complexul Energetic Oltenia și cei de la Aparegio. După 12 ani de incertitudini, în ședința de Directorat, compania  aprobă cedarea acelei rețele către Aparegio, compania de apă urmând să încheie contracte cu localnicii din zonă și să livreze apa.

„După ce cetățenii din cartierul II Drăgoieni ne-au sesizat că au rămas definitiv fără apă pentru că nu mai pot folosi nici fântânile pe care le-au realizat pe terenurile dumnealor, am luat legătura cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia și cu Aparegio. În calitatea mea de mediator între cele trei părți, ne-am deplasat la sediul CEO, unde ne-am întâlnit cu unul dintre directori. S-a decis chiar începând de vineri, reprezentanții CEO cu cei de la Aparegio și cu angajați ai Primăriei Târgu Jiu să se deplaseze la fața locului pentru a verifica instalațiile de alimentare cu apă și canalizare, urmând ca în perioada imediat următoare, în cadrul CEO, să se dea în administrare rețeaua de apă din cartierul Drăgoieni II pentru ca Aparegio să alimenteze familiile care erau vitregite de această utilitate”, ne-a transmis edilul din Târgu Jiu.

Practic, e o chestiune de câteva zile până când oamenii se vor putea bucura, în sfârșit, de apă la robinete. „Am făcut un pas înainte. Se va verifica instalația de alimentare cu apă. În prima ședință de Directorat se va da în administrare rețeaua de apă cu Aparegio ca să facă contractele cadru cu cetățenii pentru apă și se va rezolva această problemă, care trenează de foarte mult timp”, a mai spus primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: