Actualitate

Când va fi semnat noul CCM la CEO și ce câștigă minerii

Sunt șanse mari să fie semnat noul contract colectiv de muncă pentru mineri și energeticieni. Sindicaliștii anunță că discuțiile sunt aproape bătute în cuie și că, săptămâna viitoare, va fi semnat noul document.

 

Spune sindicalistul Jan Popescu, de la Sindicatul Mine Energie Oltenia, că au fost cele mai lungi negocieri pentru contractul de muncă de la înființarea complexului: “Încă nu s-a semnat contractul. Probabil, săptămâna viitoare, se va finaliza. În proporție de 99% nu sunt probleme. Că vrem, că nu vrem, trebuie să punctăm că ne aflăm la finalul celei mai lungi negocieri pentru contractul colectiv de muncă de la înființarea Complexului, o negociere grea datorită situației în care se află CEO și datorită legislației care ne-a pus în fața pierderii unor venituri”.

 

Dar ce au câștigat minerii și energeticienii? 700 de lei net la salariu pentru fiecare angajat al companiei, de luna viitoare. Sporurile și primele au fost introduse în salariul de bază. Și, foarte important, 24 de salarii în caz de concedieri colective plus plăți compensatorii timp de patru ani.

 

„În principal, am securizat veniturile. Am introdus în salariul toate sporurile, adaosurile, primele care ar fi putut fi pierdute din cauza ordonanței austerității. Am obținut o creștere salarială egală pentru toți: 1200 de lei brut, adică 700 de lei net pentru fiecare salariat indiferent de funcția pe care o are, că e director, inginer șef, lăcătuș de bandă. Am obținut un fond de echilibrare armonizare în sumă de 200 de lei medie pe salariat și poate cel mai important lucru pe lângă securizarea veniturilor, am reușit introducerea unui record de plăți compensatorii în caz de concedieri colective: 24 de salarii medii brute coroborate cu un venit de completare prevăzut de ordonanța 69 pe patru ani și cu păstrarea condițiilor în care își desfășoară minerii și energeticienii activitatea. Luni, marți, reușim și semnăm acest contract”, a mai punctat Jan Popescu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: