Actualitate

Primar: Până la urmă, o să lucreze un singur neam la CEO

Pilele au fost dintotdeauna un criteriu foarte clar după care s-au făcut angajările în Complexul Energetic Oltenia și reprezintă un motiv pentru care compania a ajuns cu un picior în groapă. Iar angajările în minerit au devenit acum promisiune electorală pentru unii politicieni care țintesc un loc în Consiliul Local ori la primărie.

 

În Drăguțești, spune primarul Dumitru Popescu, odată cu campania electorală au apărut și promisiuni că vor fi prelungite contractele celor care sunt angajați pe o perioadă determinată la CEO. Și că unii politicieni le promit localnicilor că le rezolvă ei problema în schimbul votului.

 

Edilul a făcut un apel la oameni să nu se lase mințiți pentru că sindicaliștii de acest gen n-au luptat decât pentru propriul neam. Mai spune primarul din Drăguțești că, în curând, va rămâne un singur neam la CEO. Atât de multe angajări pe pile ar fi în companie.

 

“Nu se poate ca un lider de sindicat care și-a angajat nu știu câți membri de familie să mai poată să negocieze pentru bieții mineri. Vedem prin ce trec minerii și acești lideri se plimbă cu steagul prin comună și caută interesele la partide. Tu, lider de sindicat, să te duci să angajezi toți membrii de familie? Frații, copiii, ginerii, toți. Până la urmă o să lucreze un singur neam în minerit, la CEO. Noi suntem neamul cutare și voi, restul, plecați acasă! Acum două săptămâni au angajat ginerele fratelui acestui sindicalist deși sunt copii care au rămas fără părinți care au murit în minerit și nu sunt angajați. Nu știu cum au pus pixul cei de la CEO pe angajare. Eu mă bucur că o familie a primit un serviciu, dar să fie ajutați și ceilalți tineri din comună. Suntem lângă Rovinari. Sunt copii de mineri care au dreptul la angajare și nici nu știu ce se întâmplă cu acei oameni care au contracte pe perioadă determinată. Unii merg pe la ușa oamenilor și îi mint că-i rezolvă cu prelungirea dacă îi votează. Să nu mai mintă oamenii”, a spus primarul din Drăguțești într-o emisiune la Tele 3.

Vizualizări: 2,939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: