Eveniment

Nu jandarmii au dat cu lacrimogene pe stadionul din Târgu Jiu

Jandarmii au precizat că nu ei sunt cei care au dat cu lacrimogene sâmbătă, la meciul disputat de FCU Craiova cu echipa Rapid la Târgu Jiu.

“Forțele de ordine au acționat pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, în scopul asigurării unui climat de ordine la nivelul municipiului Târgu-Jiu, dar și în stadion pentru siguranța participanților la acest eveniment sportiv”, a transmis IJJ Gorj.

Referitor la situația din cea de-a doua repriză, când membrii galeriei oaspete au rupt mai multe scaune, le-au aruncat în teren și au încercat să pătrundă pe suprafața de joc, Jandarmeria a precizat că reprezentanții firmei de pază au intervenit inițial, potrivit obligațiilor legale, folosind substanțe iritant lacrimogene.

“Jandarmii au intervenit ulterior, pentru a detensiona situația și a împiedica escaladarea conflictului, fapt care s-a și întâmplat în momentul în care aceștia au ajuns în fața tribunei.

Întrucât s-a creat o confuzie, referitoare la folosirea substanțelor iritant lacrimogene, reiterăm ca acestea au fost folosite de către personalul firmei de pază, contractată de către organizator.

Subliniem faptul că forțele de ordine au avut o atitudine proactivă, menținând permanent dialogul cu suporterii, dezaprobând orice fel de manifestare de violență verbală sau fizică”, a mai transmis Jandarmeria.

În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 4300 lei. Șapte dintre suporteri au primit și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 1 an.

Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Vizualizări: 2,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: