Actualitate

Noi lucrări la grupul 5 de la Termocentrala Rovinari 

Complexul Energetic Oltenia ar trebui să pună în funcțiune noul grup de 330 MW de la Termocentrala Rovinari în luna mai, însă, cel mai probabil, acest lucru nu se va întâmpla. Lucrările de reabilitare și modernizare sunt în desfășurare și mai sunt și alte investiții de realizat pentru care compania energetică caută în această perioadă constructori. 

În urmă cu câteva zile, CE Oltenia a scos la licitație elaborare documentației tehnice și execuția lucrărilor pentru racordarea grupului energetic nr. 5 la instalația de desulfurare aferentă grupului energetic nr. 3 de Termocentrala Rovinari. 

Peste 72 de milioane de lei cheltuiește compania pentru realizarea acestei investiții, contractul urmând să fie încheiat pe 2 ani. Firmele interesate pot depune ofertele până în data de 13 mai.

Într-un raport al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj prezentat autorităților județene în ultima parte a lunii martie se vorbește de punerea în funcțiune a grupului 5 abia spre sfârșitul anului. ”Singura măsură restantă cu privire la controlul poluării industriale la obiective industriale ale judeţului Gorj se referă la instalațiile de reducere a emisiilor de dioxid de sulf și a emisiilor de pulberi, pentru proiectul "Reabilitarea şi modernizarea blocului 5 Rovinari de 330 Mw pe lignit". Menționăm că Stadiul lor de realizare este în proporţie de 67%, iar Blocul 5 este scos din funcţiune, fiind propus pentru punere în funcțiune trimestrul IV 2022”, se arată în raportul APM Gorj. 

În contextul crizei energetice, autoritățile de la centru au cerut CE Oltenia punerea în funcțiune a blocului energetic nr. 5 de la Termocentrala Rovinari în luna mai. 

 

Vizualizări: 3,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: