Diaspora

Suma uriașă cu care Soros își finanțează politicienii

O organizaţie nonprofit finanţată de miliardarul George Soros a donat discret 140 de milioane de dolari organizaţiilor de advocacy şi unor iniţiative electorale, în 2021, plus încă 60 de milioane de dolari unor organizaţii de caritate similare, transmite CNBC.

Soros, care a donat personal alte 170 de milioane de dolari în timpul alegerilor intermediare din 2022 candidaţilor şi campaniilor democrate, a efectuat donaţiile suplimentare prin Centrul de politici pentru societate deschisă - o organizaţie nonprofit care face parte din reţeaua Open Society Foundation, conform unei copii a declaraţiei fiscale din 2021, care a fost obţinută de CNBC şi care include cele mai recente date disponibile.

The Open Society Policy Center a distribuit, de asemenea, 138 de milioane de dolari grupurilor şi cauzelor de advocacy în 2020.

Doi dintre copiii lui Soros sunt membri ai consiliul de administraţie al The Open Society Policy Center, arată declaraţiile fiscale şi site-ul său.

Donaţiile aduc contribuţiile lui Soros la campaniile şi cauzele politice începând din ianuarie 2020 la aproximativ o jumătate de miliard de dolari – cel puţin – cea mai mare a acestora fiind efectuate prin grupuri nonprofit şi mergând în mare parte către cauze politice aliniate cu Partidul Democrat al lui Joe Biden.

Organizațiile lui Soros finanțează proiecte de 120 de țări, multe cu interese ascunse.

Vizualizări: 814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: