Actualitate

ITM Gorj anunță noi controale. La ce firme vor merge inspectorii de muncă!

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj vor desfășura noi controale tematice, care se vor derula până în trimestrul al III-a al acestui an. Acţiunile au ca scop verificarea modului de identificare a riscurilor care provoacă afecţiuni musculo-scheletice, precum şi a măsurilor luate de angajatori în vederea prevenirii acestora.

 

Grupul ţintă al acţiunii îl reprezintă angajatorii şi lucrătorii din sectorul public şi privat care desfăşoară activităţi în mai multe domenii de activitate cu probabilitate mare de apariţie a acestui tip de afecţiuni. Este vorba de domeniul asistenţă medicală şi asistenţă socială, activităţile de transport şi curierat, industria alimentară şi a băuturilor, coafură şi frizerie, dar și sectorul construcţiilor. 

 

Problemele de sănătate variază de la disconfort şi dureri minore până la afecţiuni medicale mai grave, care necesită repaus sau tratament medical. În cazurile cronice, pot duce chiar la handicap şi la renunţarea la activitatea profesională.

”Amintim faptul că afecţiunile musculo-scheletice sunt una dintre cele mai frecvente afecţiuni de origine profesională, se dezvoltă în timp şi sunt printre cele mai des întâlnite probleme de sănătate legate de muncă în Europa, afectând milioane de lucrători. Combaterea acestor afecţiuni contribuie la îmbunătăţirea vieţii lucrătorilor, aducând însă şi beneficii economice evidente. Afecţiunile musculo-scheletice afectează spatele, gâtul, umerii şi membrele superioare, dar şi membrele inferioare”, au transmis reprezentanții ITM Gorj. 

Vizualizări: 2,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: