Actualitate

Heliportul din Târgu Jiu mai înghite 3,3 milioane de lei

Consilierii din Târgu Jiu au decis amenajarea heliportului existent pe Insulița Jiului, pentru a putea fi folosit de elicopterele SMURD și pe timp de noapte.

Municipalitatea din Târgu Jiu a scos la licitație proiectarea și execuția amenajării heliportului. Prin aceste lucrări, platforma va putea fi folosită și pe timp de noapte.”Elaborarea documentației tehnice și execuția lucrării pentru amenajarea heliportului de suprafață existent destinat elicopterelor care execută misiuni aeromedicale SMURD în situații de urgență și pentru un trafic aerian pe timp de noapte, după reguli de zbor la vedere (VFR)”, se arată în anunțul de licitație. 

Pentru proiectarea și execuția aceste investiții, administrația locală a alocat aproape 3.3 milioane lei din fonduri de la bugetul local. 11 mai e termenul limită pentru depunerea ofertelor de către societățile interesate. 

Un alt heliport ar urma să fie amenajat în următorii ani pe clădirea Spitalului Județean din Târgu Jiu de pe strada Progresului. 

Spitalul 700 ar urma să fie extins, va avea 9 etaje, iar platforma va fi amenajată pe acoperișul acestuia. În acest fel, heliportul de pe Insuliță ar putea să își piardă utilitatea.

 

Vizualizări: 1,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: