Actualitate

Negocieri pe capitolul salarizare la CE Oltenia

Vineri vor avea loc negocieri la Complexul Energetic Oltenia, în care liderii sindicali anunță că vor cere majorări salariale. Asta în condițiile în care compania a primit un ajutor de restructurare de 241 de milioane de euro, în care numărul de salariați va fi redus cu o mie, dar și producția s-a redus mult față de acum doi ani.

În proiectul de buget, CE Oltenia și-a propus cheltuieli de personal de 1,09 miliarde de lei pentru acest an, sumă în care sunt prinse și primele, sporurile, voucherele de vacanță, dar și plățile compensatorii ale celor care pleacă.

La finalul acestui an, se preconizează că societatea va rămâne cu 11.538 de salariați. Potrivit proiectului de BVC, câștigul mediu lunar este de 3.059 lei, dar se ajunge la 7.539 de lei cu toate bonusurile.

“SMEO nu va accepta să nu fie creșteri salariale pentru salariații din CE Oltenia”, a transmis Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

”Toată mișcarea sindicală va cere creșteri salariale, dar trebuie avută în vedere și potența economică a Complexului Energetic Oltenia”, a spus și Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța.

Primele negocieri vor avea loc vineri, 9 aprilie.

Vizualizări: 4,137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: