Actualitate

Nelu Roșca: Sunt salariați care au luat decizia să își refacă viața în altă parte

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, a spus că sunt salariați care au luat decizia să își schimbe locul de muncă, fără să mai aștepte restrângerea activității Complexului Energetic Oltenia.

Acești salariați pot pleca din companie la 1 iulie, cu plăți compensatorii. “Trebuie să identificăm salariații care vor pleca începând cu 1 iulie, atât cei pensionabili, cât și cei care vor dori. Am văzut că au făcut caz că au transmis cereri prin subunități pentru salariații care să fie concediați. Sunt salariați în această companie care au luat decizia să își refacă viața în alte zone ale țării sau în afară. Să plece la rude, la neveste, să plece la socrii și așa mai departe”, a spus Nelu Roșca.

Aceștia pot pleca la solicitarea lor, cu până la 12 salarii compensatorii. Pentru cei rămași, Nelu Roșca spune că sindicatele vor cere majorări salariale.

Negocierile pentru aceste majorări vor fi pe 9 aprilie, dar este puțin probabil să fie resurse, câtă vreme compania a avut pierderi de sute de milioane de euro anul trecut.

Vizualizări: 3,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: