Actualitate

Concedierile din CE Oltenia au intrat în linie dreaptă

Circa 800 de salariați din Complexul Energetic Oltenia vor fi concediați la 1 iulie, chiar dacă sindicatele se opun formal.

Numărul de concedieri, criteriile și plățile compensatorii au fost stabilite de adminitrație cu federațiile sindicale, dar procedura impune să fie întrebate și sindicatele, aparte de federații.

Astfel s-a ajuns ca Sindicatul Mine Energie Rovinari să spună că nu este de acord cu închiderea grupului 3 Rovinari sau Sindicatul Mine Energie Oltenia să se opună închiderii grupului 3 Turceni și implicit concedierilor aferente. Este doar o consultare a sindicatelor pe care administrația este obligată să o facă, dar asta nu va stopa procesul de concediere.

Interesant este că Gabriel Căldărușe de la SMEO contestă valoarea plăților compensatorii și cere amânarea concedierilor cu 90 de zile, deși a făcut parte din comusia de negociere și a semnat actul adțional la Contractul Colectiv de Muncă.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului, spune că 136 de persoane vor fi concediate fără a beneficia de condiții de pensionare până în aprilie anul viitor. În total însă, în acest an numărul de salariați se va diminua cu circa o mie, din care 240 au plecat deja prin pensionare.

Vizualizări: 5,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: