Actualitate

“Roșca - Kim Jong-un-ul de la Roșiuța” vs. “Manu Tomescu - hau hau”

Război al declarațiilor între doi lideri sindicali din Complexul Energetic Oltenia. Este vorba despre Nelu Roșca - președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța și Manu Tomescu - vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari. 

Zeci de salariați din CE Oltenia protestează de nouă săptămâni în Piața Prefecturii, cerând reducerea vârstei de pensionare. Printre ei și Manu Tomescu, care lansează permanent săgeți către boșii din federații, ce se pronunță împotriva actului normativ aflat acum la Camera Deputaților. 

Roșca a lansat un atac la Manu Tomescu. ”Eu am scris un proiect legislativ în acest sens care produce efecte și nu am fost în stradă să solicit sprijin. Am căutat ca totul să se rezolve pe calea dialogului. Este treaba dumnealor ce fac. Faptul că am o altă viziune vis a vis de acest aspect nu înseamnă că ei sunt buni și noi răi. Eu vreau să le readuc aminte, mai ales lui Manu Tomescu, care vorbește mereu de boșii din sindicate. În aparatul de conducere a FNME șase oameni sunt din Rovinari, dintre care 2 sunt din Sindicatul Energia Rovinari. Nelu Roșca este reprezentantul unei organizații sindicale de bază. Faptul că vor să dea cu nămol în unul și alții, eu îi întreb ceva. În afară de hau-hau, să-mi prezinte și mie ce a rămas de pe urma lor din mișcarea sindicală”, a spus Nelu Roșca, la Radio Infinit.

Manu Tomescu i-a răspuns pe pagina de socializare: “Hau, hau... Au început să se agite boșii federațiilor, deranjați de atitudinea noastră, a celor care protestăm în Piața Prefecturii din Tg-Jiu, de 9 săptămâni. În ceea ce-l privește pe Roșca, Kim Jong-un-ul de la Roșiuța, se vede clar că este tare deranjat de acest protest și mai ales de cele două revendicări ale protestului nostru”.

Acesta a amintit că nu este prima dată când Roșca se opune unor interese ale salariaților CEO. “Pe la sfârșitul anului 2017 și începutul lui 2018, am atras atenția că pe noua lege a pensiilor a Liei Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii de la acea vreme, noi minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia rămăseserăm tot pe dinafară. Mărturie sunt postările mele și declarațiile publice din acea perioadă! Încă de atunci am arătat că balerinii și clovnii erau încadrați la condiții speciale de muncă în legea pensiilor, iar Pirvulescu și Roșca mă contraziceau și mă trimiteau să citesc. Îmi amintesc că în interiorul FNME au fost discuții aprinse, eu fiind susținut de președintele Mitrescu împreună cu colegii mei din Sindicatul Energia Rovinari, dar și de liderii de la Sindicatul Liber Roșia. Iar datorită "hau-hau-lui" de-atunci, FNME a avut întâlniri cu parlamentarii de Gorj pe tema reducerii vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia”, scris Tomescu, menționând că Roșca s-a lipit pe parcurs de un proiect făcut de parlamentari.

Tomescu spune că, datorită "hau-hau-lui" protestatarilor timp de peste 9 săptămâni, astăzi “a îndrăznit și Kim Jong-un-ul de la Roșiuța să gângurească și el despre creșteri salariale”. 

Vizualizări: 2,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: