Actualitate

Ministrul Energiei, răspuns evaziv la o întrebare legată de salariații CE Oltenia

Ministrul Energiei a participat la întâlnirea comisiei de negociere a federațiilor sindicale semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă cu administrația Complexului Energetic Oltenia.

“Au participat membrii Consiliului de Supraveghere, membrii Directoratului. Noi am întrebat ce se întâmplă cu salariații încadrați pe perioadă determinată. A spus că nu va fi problemă, le vor fi prelungite contractele. Noi am insistat să fie pe perioadă nedeterminată, la care a dat un răspuns evaziv”, a spus la Tele 3 Eugen Iovan, președintele Sindicatului “Energia” Turceni.

De altfel, managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, a exclus public posibilitatea de a prelungi contractele pe perioadă nedeterminată, câtă vreme este în vigoare un plan de restructurare care nu permite asta.

Circa 1.500 de angajări au fost făcute la CE Oltenia în acest an, contractele urmând să expire la 31 decembrie. Vor fi prelungite la începutul anului viitor, dar numai pentru șase luni.

Potrivit legii, o companie poate semna doar de trei ori contractele pe perioadă determinată cu același salariat, după care va trebui fie să renunțe la acesta, fie să semneze contract pe perioadă nedeterminată.

Vizualizări: 2,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: