Actualitate

Proiectele CE Oltenia cu OMV se află în stadiu avansat de autorizare

CE Oltenia a anunțat astăzi că parteneriatul cu Tinmar pentru realizarea a patru parcuri fotovoltaice și a unui grup pe gaze a fost respins de acționari, dar în același timp parteneriatul cu OMV Petrom pentru realizarea altor patru parcuri fotovoltaice este avansat.

“CE Oltenia va construi, în parteneriat cu OMV Petrom, patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală de ~450 MW. Investițiile totale se ridică la peste 400 milioane de euro, iar prin punerea în funcțiune a celor patru parcuri, puterea instalată de energie solară a României crește cu ~30%”, a transmis Complexul Energetic Oltenia. 

Parcurile fotovoltaice vor fi construite la Ișalnița, Tismana, Roșia și Rovinari, pe amplasamente ale unor foste exploatări miniere operate de CE Oltenia (depozite închise de zgură și cenușă, respectiv halde interioare).

“Proiectul va fi dezvoltat prin intermediul a patru entități juridice separate, într-o structură de participație de 50% – 50%. Intenția este ca energia electrică produsă să fie vândută de aceste entități către cei doi parteneri, în proporție egală. Pe lângă aportul celor doi parteneri, parcurile fotovoltaice vor beneficia de finanțare din Fondul pentru Modernizare în proporție de 70% din valoarea investițiilor, precum și din alte surse”, a menționat sursa citată. 

Conform estimărilor curente, parcurile vor furniza energie electrică sistemului energetic național începând cu 2024.

“Proiectele se află în stadiu avansat de autorizare, iar echipele de proiect împreună cu compania Ramboll, în calitate de Owner’s Engineer, pregătesc licitația pentru selectarea contractorului general (EPC)”, a mai comunicat CEO.

Măsura constituirii de societăți mixte (SPV) a reprezentat un element obligatoriu al Planului de Restructurare a CE Oltenia, pentru a fi evitată denaturarea concurenței și pentru asigurarea contribuției proprii la costul total de restructurare de 3,94 miliarde euro.

Vizualizări: 2,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: