Actualitate

Ministrul Energiei, vizită la Roșia și Termocentrala Rovinari

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, se află la Termocentrala Rovinari, unde se marchează 50 de ani de activitate.

„Electrocentrala Rovinari” - 50 de ani de activitate - 1972 - 2022. Astăzi am participat la acest moment aniversar alături de colegi din Parlament, din administrația locală, din conducerea CEO, dar și alături de foști și actuali salariați ai Termocentralei Rovinari.

În cei 50 de ani de funcționare rezultatele sunt următoarele: peste 220,5 TWh energie electrică produsă, peste 1040 mii ore de funcționare însumate ale grupurilor energetice. Vârful energiei produse în cei 50 de ani a fost înregistrat în anul 2006: aproximativ 7 TWh. 

Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit și contribuie la funcționarea electrocentralei. Suntem în continuare preocupați să modernizăm activitatea”, a transmis Virgil Popescu. 

În drum spre termocentrală, ministrul Energiei a vizitat Cariera Roșia.

„În această dimineaţă, în drum spre Termocentrala Rovinari, am fost să văd cariera Roşia, care este esenţială pentru funcţionarea optimă a Complexului Energetic Oltenia, pe care, din păcate, aşa zişii ecologişti gorjeni au încercat să o închidă recent. O acţiune iresponsabilă, criminală, în contextul actualei crize energetice”, a transmis Popescu.

Ministrul afirmă că există preocupare pentru modernizarea activităţii CEO, „piesă importantă a sistemului energetic românesc”.

Vizualizări: 3,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: