Actualitate

Tinmar, scos din joc de acționarii CE Oltenia. Pică grupul pe gaze de la Turceni!

“Documentele tranzacției privind asocierea CE Oltenia cu Tinmar Energy nu au fost aprobate de Adunarea Generală a Acționarilor CE Oltenia”, anunță Complexul Energetic Oltenia într-un comunicat.

În cadrul procesului desfășurat pentru selectarea investitorilor în vederea implementării celor opt parcuri fotovoltaice și a celor două centrale pe gaze naturale (CCGT) prevăzute în Planul de Restructurare a CE Oltenia, Tinmar Energy SA fusese desemnat investitor selectat pentru patru parcuri fotovoltaice de putere instalată maximă totală de 280 MW și pentru CCGT Turceni, grup pe gaze naturale de 475 MW.

“Documentele tranzacției rezultate în urma negocierilor dintre C.E. Oltenia și Tinmar Energy, derulate de la începutul anului, au fost înaintate Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia și Adunării Generale a Acționarilor, conform compețentelor prevăzute de Actul constitutiv al societății. Documentele nu au fost avizate de Consiliul de Supraveghere, iar Adunarea Generală a Acționarilor CE Oltenia a adoptat o hotărâre conform căreia nu s-au aprobat documentele tranzacției și, inclusiv, nu s-a aprobat constituirea de societăți pe acțiuni având acționari CE Oltenia și Tinmar Energy, pentru realizarea celor patru parcuri fotovoltaice și a centralei electrice pe gaze naturale de la Turceni”, a menționat sursa citată.

Problema ar putea fi aceea că Tinmar a negociat să aibă pachetul majoritar de acțiuni, dar CE Oltenia nu explică motivul pentru care acționarii au respins înțelegerea.

 

Vizualizări: 2,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: