Actualitate

Pîrvulescu: Să spună clar că se renunță la planul de decarbonizare

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia au așteptări mari de la vizita ministrului Energiei de vineri. Cel mai mult și-ar dori să afle că sunt demersuri pentru modificarea planului de restructurare. “Să spună clar că se renunță la planul de decarbonizare”, a spus președintele FNME.

Președintele Federației Naționale Mine - Energie, Dumitru Pîrvulescu, crede că se va mai produce energie pe cărbune și după 2032, dar în cantitate mică. “Probabilitatea să se producă energie pe cărbune și după 2032 este mare, problema este cât se va produce. Vom produce cu un grup sau două”, a spus Pîrvulescu la Tele3.

Acesta crede că politicienii care promit menținerea locurilor de muncă în minerit nu spun adevărul.

“Un lider de sindicat are în primul rând menirea să apere locurile de muncă. Faptul că aparent se spune că locurile de muncă vor rămâne, că vor veni nu știu ce extratereștri să lucreze pe ele, să o spună lui mutu. Este o amăgire a politicienilor, ca să mai puncteze electoral”, a spus liderul FNME.

Pîrvulescu le reamintește politicienilor că statul este acționar majoritar la 80% din capacitățile de producere a energiei electrice, astfel că haosul din piața de energie nu se justifică.

Vizualizări: 2,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: