Actualitate

Lumea moare de foame și ăștia distrug 39.000 de porci

Gata, se apropie Crăciunul, revine pesta porcină. A apărut, cică, la o fermă din Timiș. Prefectul Mihai Ritivoiu a anuntat in această dimineață că „din păcate, diagnosticul a fost confirmat. Este oficial, în Timiş există un focar de pestă porcină africană la o fermă de porci din Parța”.

Se anunță foamete în iarna care vine, dar autoritățile distrug zeci de mii de porci, deși consumul cărnii nu ar afecta populația, chiar dacă suinele au avut gripă. 

“Ce urmează? Neutralizarea celor 39.000 de animale şi luarea de măsuri pentru combaterea răspândirii bolii. Sacrificarea porcilor şi îngroparea lor în condiții de siguranță.
Încă de ieri am convocat la Prefectură reprezentanții fermei, pe primarul comunei Parța, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare şi ai Apelor Române. Tot ieri s-a mers în teren, am identificat terenul unde se va realiza îngroparea şi am stabilit procedura de urmat. Am convocat pentru astăzi la ora 12:00 Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor pentru a definitiva măsurile”, a mai spus prefectul de Timiș.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând niciun risc de îmbolnăvire, însă este extrem de contagioasă în rândul porcilor şi cauzează pierderi economice covârşitoare.

Vizualizări: 1,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: