Politică

Rușinoasa regie n-a fost uitată: „Umiliți într-un mod îngrozitor”

La aproape două luni după ce a râs de el o țară întreagă, filmulețul cu cei patru primari care bat la ușa lui Iordache încă are ecou. “Oameni umiliți într-un mod îngrozitor”, îi descrie un parlamentar de Gorj pe protagoniștii care s-au lăsat filmați în sceneta ce a făcut înconjurul internetului.  

Primarii de la Ionești, Prigoria, Urdari și Bolboși au regretat în secunda doi că s-au lăsat păcăliți. Și nu e de mirare. Edilul din Ionești abia a avut curaj să mai iasă pe drum a doua zi.  „Omul ne-a spus foarte clar: Am făcut această greșeală, mi-am asumat-o. A doua zi, pe stradă, m-a luat lumea la întrebări: Ce ai făcut acolo? Că noi te-am votat ca primar PSD! Și-a recunoscut greșeala”, a declarat deputatul Claudiu Manta.

În filmulețul cu care s-a lăudat apoi Iordache pe Facebook că a racolat primari de la PSD, edilii nu mai aveau mult până erau puși să-i pupe mâna „jupânului”. Au fost puși să-i bată la ușă, să-l salute pe “domnul președinte”, să-i spună că-l respectă pe „domnul președinte” și vor „să facă treabă împreună”. Mare treabă sau treabă mare? Depinde cum pui problema.

“Am văzut patru oameni umiliți. Au fost umiliți într-un mod îngrozitor. Uman, mi se pare înjositor să facă, să fie puși așa, mânați efectiv”, a adăugat Manta la un post local de televiziune.

Ce se va întâmpla cu cei patru primari? Vor fi iertați? Vor mai fi susținuți de PSD după ce s-au trezit la realitate? “În principiu, nu. Odată ce ai trădat... Cu doi dintre cei patru primari eu am discutat personal. Am vorbit cu două zile înainte. Auzisem un zvon. Mi-a spus să stau liniștit că nu e. Iar cu celălalt discutasem cu două săptămâni înainte. Nu se poate așa, totuși! Va exista o decizie a BPJ, dar mie nu mi s-ar părea o idee bună să mai candideze de la PSD”, a mai declarat Claudiu Manta.

Așa că s-au ales și cu imaginea terfelită, și fără bani. Oricât i-a îmbrobodit Iordache că le va umple conturile, la ultima alocare de bani, doi dintre ei au primit "fabuloasa" sumă de 0 lei. Semn că "domnul președinte" se ține de cuvânt și face treabă în politică. Mare, mică...

Vizualizări: 1,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: