Politică

Mihai Weber: Toți românii plătim miliardul de euro pentru vaccinurile expirate

Un miliard de euro! Atât s-a dus inutil în vaccinuri anti-Covid cumpărate în pandemie de Guvernul condus de Florin Cîțu. Acum procurorii anticorupție cer ridicarea imunității ca să-l poată trage la răspundere pe fostul premier liberal pentru cheltuielile fără cap din pandemie.

Banii au fost împrumutați și vom plăti noi, toți românii, pentru aceste vaccinuri cumpărate cu milioanele și care au expirat între timp și trebuie distruse, a reacționat liderul PSD Gorj, Mihai Weber.

“Un miliard de euro au împrumutat doar pentru vaccinuri pe care nu le-au folosit și care sunt expirate pe guvernarea PNL-USR. Banii ăia tot românii îi vor da înapoi. Guvernul Cîțu a dus inflația la cote alarmante, iar domnul Orban a lăsat dezastru, vistieria goală”, a declarat deputatul Mihai Weber.

În același scandal, mai sunt actori principali și doi foști miniștri ai Sănătății din perioada pandemiei Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Alături de premierul de la acea vreme, Florin Cîțu, aceștia ar fi cumpărat nejustificat peste 50 de milioane de doze de vaccin. Acum, anchetatorii cer Președinției și Senatului să dea undă verde pentru urmărirea penală a foștilor demnitari, pe care îi bănuiesc de abuz în serviciu.

Vizualizări: 2,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: