Politică

Un deputat anunță: Grupul 5 de la Rovinari o să fie gata în 3-4 luni

Chiar dacă Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a spus când a venit în Gorj că grupul 5 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari o să fie gata până la sfârșitul acestui an, lucrurile nu se vor întâmpla așa. Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, anunță că grupul ar urma să fie la dispoziția Sistemului Energetic Național în următoarele 3-4 luni.

Acest lucru s-a datorat și implicării parlamentarului în rezolvarea chestiunilor legate de licența de mediu, după cum afirmă chiar el. Weber îi transmite din nou lui Burduja să se implice mai mult în negocierile cu Comisia Europeană pentru decalarea termenlor de închidere a capacităților energetice prevăzute în Planul de Restructurare.

„Avem grupul 5 de la Rovinari care la fel este întârziat. Trebuia să fie gata până la sfârșitul acestui an. Termenul se va mai decala cu încă 3-4 luni, apoi o să fie funcțional pentru că s-a intervenit pentru acordarea sumelor necesare ca lucrările să fie finalizate. Am intervenit și pentru mediu și știți foarte bine că dacă nu luam atunci licența … Ministrul Energiei are toate argumentele acum să prezinte Comisiei Europene o solicitare de amânare cu cel puțin doi ani pentru noile capacități. Măcar atât să facă. Are datoria să ne spună dacă se poate face acest lucru pentru că a fost deja la o primă discuție. Eu i-am explicat aceste lucruri și faptul că în ultimii trei ani nu s-a întâmplat nimic”, a declarat președintele PSD Gorj, Mihai Weber.

 

Vizualizări: 1,480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: