Politică

Primar din Gorj: Toate comunele sunt îngenuncheate!

Primăriile din județul Gorj au ajuns într-o situație critică din punct de vedere financiar. Rectificarea bugetară nu s-a mai făcut nici până în prezent, iar primarii se văd în postura de a nu mai putea achita diverse cheltuieli absolut necesare. De pildă, în multe localități, asistenții persoanelor cu dizabilități nu și-au mai primit banii, din lipsă de fonduri. 

În comuna Peștișani, de exemplu, această categorie este neplătită de o lună de zile, iar în bugetul instituției nu sunt bani nici pentru lunile care urmează. 

„Trebuie să fie o rectificare bugetară. Toate comunele sunt îngenuncheate. Prea puține cele care nu au probleme. La ora actuală ne confruntăm cu faptul că nu am reușit să plătim asistenții persoanelor cu dizabilități. Nu am putut pune nici de la noi în ideea că poate ne dau. Nu sunt plătiți de o lună de zile și ar trebui aproximativ cinci miliarde de lei vechi până la sfârșitul anului ca să acoperim aceste cheltuieli. Chiar am avut câteva discuții în cadrul primăriei ca să vedem de unde mai putem să tăiem, în condițiile în care banii nu ajung niciunde. Este păcat să lăsăm acești oameni a căror viață nu este ușoară. Să stai alături de o persoană cu dizabilități, să o schimbi, să-i faci de mâncare, să o ajuți să se deplaseze, să-i dai medicamentația, nu este ușor.”, a declarat primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

Primarul Cosmin Pigui a mai afirmat că toate speranțele sunt puse într-o rectificare bugetară, pe care o așteaptă cât mai repede posibil.

 

Vizualizări: 2,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: