Politică

Președintele CJ Gorj despre scandalul din Spitalul Județean: Aceste dispute care aduc prejudicii

Disputele din Spitalul Județean sunt „taxate” de președintele Consiliului Județean Gorj. Cosmin Popescu le-a subliniat atât medicilor, cât și conducerii unității medicale că se fac eforturi mari pentru ca spitalul să fie dotat cu aparatură nouă și de ultimă generație, iar eternele conflicte nu își au rostul.

Președintele Consiliului Județean Gorj face referire la recenta reacție a chirurgului Claudiu Soare. Acesta a lansat o serie de noi acuzații la adresa conducerii unității spitalicești susținând faptul că încă o secție, cea de Radiologie a rămas cu liniile de gardă descoperite. 

„Toate aceste dispute care aduc prejudicii spitalului se vor rezolva. Eu, ca și administrator al acestor clădiri, fac toate eforturile pentru a aduce fonduri, a aduce aparatură de înaltă calitate. Nu intru în aceste dispute. Îi rog să înceteze cu aceste dispute pentru că trebuie să acționăm pentru pacienți”, a afirmat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Este cunoscut faptul că, după eroarea de intervenție din cazul pacientei gravide operată de hernie, fără a fi identificată sarcina, între conducerea spitalului și medicul Claudiu Soare a izbucnit un conflict, care pare să nu se mai termine. 

Din păcate, oricâte eforturi s-ar face pentru dotarea spitalului, rămâne nerezolvată problema lipsei de medici specialiști. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Spitalului Județean au declarat că deficitul de personal continuă să creeze probleme și din această cauză s-a recurs și la o metodă nouă pentru unitatea medicală din Gorj: teleradiologie, adică diagnosticarea pacientului de la distanță, o metodă destul de folosită în țările dezvoltate. 

„Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a recurs la teleradiologie din cauza deficitului de personal în specialitatea radiologie și imagistică medicală. Medicii în această specialitate sunt insuficienți pentru a asigura linia de gardă, iar spitalul nu poate funcționa fără această specialitate. Teleradiologia este utilizată în numeroase unități medicale din România, fiind un serviciu medical reglementat prin Ordinul Ministerului Sănătății nr 1584/2023. 

După emiterea Ordonanței 32/2023, nu s-au mai putut face angajări în sistemul sanitar. Pentru angajarea cu contract individual de muncă cu timp parțial în linia de gardă în specialitatea Radiologie a fost postat pe site-ul unității un anunț la începutul lunii noiembrie, dar niciun medic nu s-a arătat interesat”, au comunicat reprezentanții SJU Târgu Jiu. 

 

 

Vizualizări: 1,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: