Anchetă

Mașină de Gorj, urmărită de poliție cu elicopterul. Suspecții, din Mehedinți!

Doi tineri din Mehedinți au vrut să spargă și ei niște bancomate prin Bacău, dar atât s-au lăudat înainte, că au fost preluați pe traseu de poliție. Cei doi au văzut că sunt filați și au abandonat planul, dar a urmat o urmărire ca-n filme, cu focuri de armă și elicopter.

Tinerii au fost capturați la începutul lunii iulie. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au organizat o acțiune de prindere a doi suspecți bănuiți de furturi din bancomate, existând date că aceștia s-ar afla în municipiul Botoșani și ar pregăti două atacuri – unul la o casă de ajutor reciproc și unul la un bancomat.

În acest context, cei doi tineri, unul de 22 de ani, iar celălalt în vârstă de 17 ani, ambii din județul Mehedinți, au fost interceptați pe o stradă Botoșani, însă la vederea polițiștilor au renunțat la planuri. Au urcat într-un Renault cu numere de Gorj și au pornit în trombă. 

Pentru a-şi asigura scăparea, cel de la volanul autoturismului a forțat barajul și a acroșat inclusiv o autospecială de poliție.

Polițiștii au plecat imediat pe urmele fugarilor și, întrucât șoferul Renault-ului și-a continuat deplasarea, deși a fost somat să oprească, au fost executate focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția pneurilor. 

Mai multe echipaje de poliție au pornit în urmărirea fugarilor care s-au îndreptat spre Suceava, iar un echipaj aerian al Inspectoratului General al Poliției Române le dirija din elicopter.

Tinerii au abandonat autoturismul într-un lan de porumb, undeva la marginea localității Verești, și au încercat să fugă. Au fost somați să se oprească și, întrucât nu s-au supus, polițiștii au făcut uz de armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment în plan vertical, ulterior fiind imobilizați de forțele de ordine. 

Cei doi au scăpat doar cu acuzația de distrugere, pentru că nu au apucat să fure nimic. „Cei doi tineri sunt cercetați în libertate sub aspectul comiterii a patru infracțiuni de distrugere. Cercetările efectuate în cauză au arătat că aceștia nu au comis nici o faptă penală de altă natură pe raza județului sau a municipiului Botoșani”, a transmis IPJ Botoșani.

Adolescentul de 17 ani a fost internat într-un centru de primire a copiilor în regim de urgență, iar tânărul de 22 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și apoi eliberat.

Vizualizări: 20,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: