Anchetă

Un muncitor care așteaptă salariul de câteva luni denunță lucrările proaste făcute la canalizare

Un bărbat din comuna gorjeană Brănești, angajat al firmei care face canalizarea din localitate, denunță lucrările de proastă calitate, supărat fiind că nu și-a luat salariul din noiembrie anul trecut.

Firma este din Băilești, județul Dolj. “M-a amenințat că mă distruge, mă termină, nu mi-a dat banii din luna noiembrie. Când i-am zis de bani a început să mă amenințe”, a spus Ion Ilina, muncitor, despre patronul firmei. Mai mult, acesta i-ar fi spus că este nesimțit, că nu apreciază faptul că i-a plătit contribuțiile la stat.

Ilina ne-a trimis zeci de fotografii și video făcute cu telefonul, pentru a arăta că lucrările sunt de proastă calitate. Vedem șanțuri adânci, fără panouri de protecție pentru salariații care pot fi oricând acoperiți de un mal de pământ. Vedem stâlpi de electricitate înclinați din cauză că s-a săpat pe lângă ei, care se pot prăbuși oricând. La tot pasul vedem semne că sunt lucrări făcute de mântuială, dar primarul din Brănești a ținut să apară în presă și să spună că există un diriginte de șantier care veghează ca totul să fie de calitate.

“S-au băgat trei țevi una peste alta, pe aceeași săpătură, s-au luat banii de trei ori pe aceeași săpătură. A băgat țeava mare de canalizare, apoi a băgat țeava de racord, de vine de la om, pe aceeași săpătură, pe deasupra a băgat și țeava de alimentare cu apă”, susține salariatul supărat că nu și-a luat salariul. Până la urmă, este doar un semnal de alarmă tras de salariat, dar se impun controale ale instituțiile specializate pentru aflarea adevărului.

Ilina mai spune că în urma acestei lucrări rămân doar distrugeri, drumuri surpate, stâlpi înclinați. Susține că în unele locuri conducta este deja fisurată și că nu va funcționa niciodată canalizarea.

“Mai fac precizarea că și căminele au fost instalate pe șant, unde toată apa pătrunde în ele la ploaie, și sunt sudate ca să nu mai vadă nimeni ce este în ele”, a mai spus Ilina, precizând că mereu li s-a cerut să lucreze repede, nu bine, pentru că sunt plătiți la metru. 

Explicația primarului este că s-au sudat căminele ca să nu se fure robineții, dar Ilina crede că sunt toți pe mână și că nimeni nu a verificat cu adevărat ce se întâmplă.

Vizualizări: 3,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: