Anchetă

Dispus să facă 50 de ani de închisoare, a fost condamnat doar la 18

Bărbatul care a comis crima din Piața Centrală a municipiulu Târgu Jiu în ultima zi a anului 2019 a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Înainte de a comite crima, Daniel Dumitru s-a lăudat cu ce avea să facă pe pagina de socializare, unde scria că este dispus să se ducă la pușcărie 50 de ani.

Autorul crimei posta monologuri pe pagina de socializare, în care cerea o judecată țigănească pentru faptul că fosta lui concubină și-a găsit pe altcineva.

Potrivit documentului de la instanță, acesta “a luat hotărârea fermă ca, în situația în care nu i-ar fi fost satisfăcute pretențiile financiare în cadrul unei judecăți țigănești, să suprime viața victimei susmenționate, postând pe o rețea de socializare monologuri în care își expunea nemulțumirile și avertismentele către victimă, amenințând-o cu săvârșirea unor fapte grave pentru care ar fi urmat să fie condamnat la 50 de ani de închisoare”.

În acest context, în data de 31 decembrie 2019, în jurul orelor 11, aflându-se în incinta Pieței Centrale din Târgu Jiu, s-a întâlnit întâmplător cu bărbatul pe care îl ura, Romeo Barbu, acesta fiind la coadă să cumpere pește.

Ajutat de fratele lui, suspectul de crimă l-a doborât cu pumnii și picioarele, după care a aplicat victimei o lovitură cu un cuțit în zona spatelui, ceea ce a condus la decesul acesteia.

 

Interesant este că victima și criminalul au fost mulți ani prieteni, fiind în concubinaj cu două surori. În acest context, criminalul l-a suspectat pe prietenul lui că are legătură cu faptul că l-a părăsit concubina, așa că voia ca un “judecător” de etnie romă să stabilească despăgubiri de 35.000 de euro. Pe perioada cât Dumiru Daniel a fost la închisoare pentru un furt, fosta lui concubină și-a găsit pe altcineva, mai exact o rudă a celui ce urma să fie ucis.

Instanța a stabilit ca familia victimei, respectiv cele două fiice, soția și tatăl, să primească daune morale de câte 100.000 de lei. Plus 50.000 de lei cheltuieli de înmormântare, care ar fi fost una fastuoasă. 

“La înmormântare au participat peste 150 de persoane, au fost angajați lăutari, a fost efectuat un cavou scump, au fost date de pomană haine și obiecte de mobilier, rudele organizând ulterior toate parastasele conform obiceiului locului, considerente pentru care instanța va acorda aceste sume de bani solicitate cu titlu de despăgubiri pentru daunele materiale suferite de partea civilă”, se arată în documentul de la instanță.

Având și un rest de pedeapsă din urmă, Dumitru Daniel urmează să execute pedeapsa de 18 ani, 6 luni şi 192 zile închisoare. Fratele său, Alin, a primit 3 ani de închisoare pentru lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 4 ani. El va trebuie să muncească 120 de zile în folosul comunităţii din Tg. Cărbunești.

Sentința Tribunalului Gorj din 14 iulie 2021 nu este definitivă.

Vizualizări: 2,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: