Actualitate

Mai țineți minte culturile de iarba elefantului? Sunt și acum pe site-ul CEO

Complexul Energetic Oltenia ar trebui să își mai actualizeze informațiile de pe pagina de socializare.

Citim pe ceoltenia.ro că “In Romania, carbunele poate sustine pana la 40% din energia consumata la nivel national si chiar mai mult in perioadele de seceta”. Ei bine, informația nu mai este de mult de actualitate. Cărbunele are perioade întregi în care acoperă sub 10% din producția internă, dar rar, foarte rar trece de 20%. Și nu, nici dacă ar fi cerere, nu mai are capacitatea de a asigura 40% din energia necesară.

O altă informație care nu mai este de actualitate ar fi: “Utilizarea in procesul de ardere a biomasei rezultate de pe cele 10 ha de plantatie de miscanthus va conduce la reducerea emisiilor de CO2, precum si la generarea de venituri prin certificate verzi”. Despre aceste plantații de miscanthus, adică iarba elefantului, s-a vorbit pe timpul primului director al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, acum zece ani. Dar, nimeni nu a pus proiectul în practică.

Dacă dăm click pe rubrica Turism, aflăm că “CE Oltenia a obtinut locul III, la categoria „SANATATE”, in cadrul Galei de Premiere dedicata exclusiv recunoasterii activitatilor de Responsabilitate Sociala ale companiilor din Romania pentru proiectele desfasurate in anul 2013. CE Oltenia a fost singura companie de stat premiata”. Pentru că, da, informațiile despre care vorbim zac de site de acum zece ani și nimeni nu s-a deranjat să facă actualizări.

Dacă ne uităm la investiții - dezvoltare, aflăm că CE Oltenia lucrează la “Reabilitarea si modernizarea blocului nr. 5, de 330 MW, pe lignit”, ceea ce este adevărat, că se tot lucrează de zece ani. Dar, aflăm și că un proiect major este “Montare instalatii de denoxare la blocurile energetice nr. 7 si 8 de la Sucursala Electrocentrale ISALNITA”, ori unul din grupuri este deja închis.

Altfel, compania actualizează permanent anumite rubrici, gen declarații de avere, anunțuri, comunicate de presă, dar are și lipsuri mari la alte rubrici.

Vizualizări: 1,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: