Social

Localnicii dintr-o comună din Gorj, amenințați cu amenzi 

Cetățenii comunei gorjene Fărcășești au fost înștiințați de autoritățile locale că au obligația să declare terenurile agricole și animalele din gospodărie, în vederea înscrierii în Registrul agricol. 

Prevederea vizează și agenții economici, nu doar persoanele fizice. Depășirea termenelor anuale va fi sancționată cu amenzi, susține administrația locală. ”Potrivit art.20 alin 1 din OG nr.28/2008 nedeclararea, la termenele și în forma stabilită, a datelor care fac obiectul registrului agricol, refuzul de a prezenta documentele și evidențele necesare în vederea verificării realității datelor, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv cu amendă de la 300 lei la 1500 lei, în cazul persoanelor juridice”, a anunțat primarul Constantin Drăgoescu, în urmă cu câteva zile. 

Spre exemplu, datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate sau folosință, clădirile și mijloacele de transport cu tracțiune animală și mecanică, efectivele de animale vor trebui declarate până la sfârșitul lunii februarie. 

 

Vizualizări: 934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: